Carry On

De kenners hoor ik denken bij het lezen van de titel: em’Yes! Kees gaat het eindelijk over echte muziek hebben. Deze week gaat het over Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash en Young!’/em

Terwijl ik in de trein zit op weg naar huis van een heerlijk weekend Groningen met Irene, luister ik naar Déjà Vu  via Spotify. De plaat, gescoord bij Klinkhamer veilig in de rolkoffer boven ons hoofd. Groningen blijkt niet alleen een hele fijne stad om met types als Niels en Iris af te spreken (in sommige kringen beter bekend als Neusje en De Navigator) maar ook om veel te veel tijd en geld te besteden aan het zoeken naar leuke platen!

Tussen het eten, shoppen en koffiedrinken door in ongeveer zeven winkels aan het ‘crate diggen’ geweest. De eindscore? Een redelijk mager aantal van vijf platen slechts waaronder Flag van Yello.

Een plaat waarvan ik niet eens goed weet of ik die wel goed vind maar die me direct mee terug neemt naar mijn prille tienerjaren waarin mijn oom vooral The Race maar al te graag heel hard liet horen op zijn stereoinstallatie. Op cd overigens, niet geheel onbelangrijk want diezelfde oom presteerde het nog veel eerder in mijn jeugd mij de stuipen op het lijf te jagen met die stem van Thriller op LP. (Dankjewel Koos!)

Terwijl CSNY nog steeds erg lekker klinkt onderweg en ik half het raam uit kijk en we Zwolle naderen bedenk ik me dat ook op Ten van Pearl Jam een goed ‘onderweg’ nummer staat.

Het nummer Porch op het album Ten dat ik bij de Elpee scoorde (in de redux versie met extra LP, niet de originele persing), zorgt er altijd voor dat ik denk dat het maar goed is dat ik niet een hele snelle auto heb om hard in te rijden, stiekem is het hele album Ten natuurlijk een goed album voor ‘onderweg.’

Zo lijkt, ruim na Zwolle door het oneindige platte landschap van de polder richting Lelystad, het hele weekend, muzikaal gezien, te passen in het ‘onderweg’ thema. De titelsong van Déjà Vu zou kunnen gaan over het zich repeterende beeld door het raam van de trein, weiland, koe, slootje, weiland, koe, boom, slootje, stukje snelweg, weiland, boom, koe….

De andere twee albums zijn van de Talking Heads (voor hen die aan het meetellen waren) en hoewel ik het niet echt goed ken, geloof ik dat deze platen in hun geheel passen in het reizen thema (goede autorijd muziek.)

En terwijl ik links en rechts meer weilanden en windmolens in een waterig zonnetje voorbij zie schieten denk ik aan thuiskomen in eigen huis, met twee katten in de tuin en een vaas vol oude tulpen. Maar dat heeft verder niets met Déjà Vu te maken natuurlijk 😉

2 gedachten over “Carry On

  1. Kees wat herkenbaar weer voor je moeder, ik zag het kamertje weer voor me met die enge posters, Koos vond het prachtig dat jij het eng vond .

Geef een reactie